Menu Sluiten

Blog

Ambtelijke taal

Volgens RTL Nieuws is de ambtelijke taal niet begrijpelijk. Snapt u bijvoorbeeld wat er wordt bedoeld met: “Als de belastingplicht in de loop van het belastingjaar eindigt, bestaat aanspraak op ontheffing van de afvalstoffenheffing over de resterende maanden van dat heffingstijdvak, gelegen na de beëindiging van de belastingplicht”? 

Als u een brief van de gemeente of een andere instantie krijgt en deze niet begrijpt, kunnen we u bij Rechtswinkel Best helpen. Wij kunnen de brief aan u uitleggen en u helpen stappen te ondernemen als u het niet eens bent met de brief. 

Wij zijn iedere zaterdag open van 10:30u tot 12:00u in De Kadans in Best. Als u langskomt, willen we u graag helpen!

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4894036/taalbrigade-moet-ambtelijke-taal-begrijpelijk-maken?fbclid=IwAR2aqtv5Ui2eXBODNdotWkMltDYwXL4zYES34JZfUC4Fx-BNVCD9vwzjdrY